phototraveler.ro Web analytics

skip to Main Content

Îmi place să călătoresc. Îmi place să fotografiez. Cred că fotografia este cea mai buna modalitate de a împărtași prietenilor puțin din ceea ce am vazut și am simtit în locurile prin care am trecut.

Îmi place să scriu, la fel cum îmi place să povestesc. Locuiesc de mai mult de 10 ani în Italia împreună cu familia și ca să nu-mi uit limba maternă, scriu când am chef și inspirație. Inspiratia îmi vine din călătorii și din întămplări comune de fiecare zi.

Sunt pasionat, deopotrivă, de fotografie, drumeții, pescuit și scris. Încerc să combin aceste pasiuni pentru a-mi păstra vii amintirile, dar și pentru a le oferi celorlalți un ajutor cât de mic pentru planificarea vacanțelor lor.

Cornel Gingarasu

Motilitatea este în cadrul selecției naturale unul din marile atuuri și esențială în supraviețuire, ajunsă acum și denumită turism și călătorie, o mare plăcere a umanității secolului XXI. Am ajuns să depășim neajunsurile unui călător din trecut, timpul, oboseala, pericolele uneori mortale și cu drag ne apropiem de ținuturi și oameni din ce în ce mai departe de casa noastră. Fotograful călător are puterea și extazul de a trăi intensitatea frumuseții locului unde activează, are misiunea de a găsi esența traseelor, într-un cuvânt este un cronicar modern care nu lasă ca memoria să șteargă calitățile estetice și culturale ale lumii în care trăim. Îmi place modestia unui fotograf care a trăit marile evenimente ale secolului XX, Robert Capa: “Daca fotografiile tale nu sunt destul de bune, înseamnă ca nu ești destul de aproape….” și asta încerc și eu, să fiu cât mai aproape de miezul fierbinte al lumii, chiar până la atingerea masei critice.

Am aflat despre locurile în care am mers de la alți călători care au povestit despre ele. Și eu la rândul meu încerc să duc mai departe îndemnul lor: călătorește, descoperă, experimentează! Am scris despre ceea ce m-a surprins cel mai mult în calatoriile mele, despre mici întâmplări plăcute care s-au ivit neașteptat. Atunci când povestesc despre ele e ca și cum le retrăiesc și asta mă face să continui să le împărtășesc cu voi.

Back To Top